loader

Poorten

 

Custafer is sinds jaar en dag fabrikant van smeedijzeren sierhekken en draai- en schuifpoorten en maakt hiervoor gebruik van de nieuwste technologieën. Sinds enige jaren zijn diverse modellen in aluminiumuitvoering aan ons assortiment toegevoegd.

Het ruwe ijzer en aluminium wordt per vrachtwagen aangeleverd en onmiddellijk verzaagd met een volautomatische zaagmachine ( voor standaardwerk) of met cirkel- en lintzagen (voor maatwerk). Via plooimachines en voorgemaakte matrijzen wordt het ijzer gekruld, geplooid en gebogen om vervolgens in lasmatrijzen aan mekaar te worden gelast.

Vervolgens ondergaan de materialen een grondige antiroestbehandeling waarna ze in onze eigen lakkerij  gepoederlakt  worden. De gewenste kleur wordt elektrostatisch op de oppervlakte verstoven en gebakken. Deze procedés hebben als voordeel dat ze de materialen optimaal beschermen tegen externe invloeden.


Hieronder vindt u alvast enkele installatie- en onderhoudstips:

Installatietips:

installeer de palen en poort/hekwerk altijd in 1 geheel.

Ondersteun dit geheel dan waterpas alvorens beton rond de palen te gieten. Laat alles enkele dagen ondersteund staan, zodat de beton volledig kan uitharden. Zo zorgt u ervoor dat de palen en vleugels/hekwerk perfect op mekaar aansluiten en dat het geheel waterpas blijft staan. Dit garandeert het beste resultaat.

Onderhoudstips:

Onderhoud het geheel met bij voorkeur water. Gebruik zeker geen bleekwater of zuren. Deze kunnen de kleurenstabilisator in de lak of de galvanisatie beschadigen.  Na verloop van tijd kan de kleur van de lak door de weersomstandigheden iets vervagen.

Draaiende en schurende delen, zoals scharnieren en sloten, dienen op regelmatige basis geolied te worden.   Indien de verf beschadigd is, dient men dit voorzichtig bij te werken met een verfstift. Bij lichte beschadiging van de galvanisatie (=warmbad verzinking) kan men een galva spuitbus of koudzink gebruiken. Bij een grote of erge beschadiging moet men het beschadigde gedeelte laten ontlakken, galvaniseren en poederlakken. Wij raden ten stelligste af te schuren, zo beschadigt of verwijdert men de verf en galvanisatie. Ondanks een goede voorbereiding kan er geen garantie gegeven worden op de hechting van verf op alle gegalvaniseerde onderdelen.

Daar wij in de kwaliteit van onze producten geloven, hanteren wij, bij gewoon gebruik en normale atmosferische weersomstandigheden, een antiroest garantie van 10 jaar op alle gegalvaniseerde onderdelen.

poorten hekken plaatsing poort hek Royal
werkfoto poort
werkfoto
Onderhoudstips