loader

Van doe-het-zelf naar volwaardig Belgisch productie bedrijf

Specialisten sedert 1972

De naam Custafer is een samenstelling van de afkortingen Cu = koper, sta = tin en fer = ijzer en omvat alle activiteiten van het bedrijf.

Bij de oprichting van de zaak werden er asbakken, tafeltjes, haardstellen en kapstokken, enz. in ijzer geproduceerd en aan de winkels en de grootwarenhuizen aangeboden. De start was gunstig en snel moest er naar een ruimere handelsruimte worden uitgekeken. Via importeurs in Nederland en Duitsland was er al snel een internationale afzetmarkt.

In het begin van de jaren tachtig kwam er een verschuiving in de productie. De kleine decoratieartikelen maakten plaats voor poorten en hekwerken. Door de eigen productie maakten wij voornamelijk maatwerk.

Vanaf 1990 werd er begonnen met de productie van standaardpoorten in standaardmaten hetgeen tot op heden een succesformule is. In 1994 werd naast de bestaande hallen op het verkoopspunt de eerste hal op het industrieterrein in gebruik genomen en reeds in 1997 volgde een tweede hal.

Zo is Custafer uitgegroeid tot de Europese marktleider in smeedijzeren sierpoorten.

Vanaf 1998 werd de fabricage en montage van kleine aanhangwagens aan het gamma toegevoegd, daarna volgden nog de hondenrennen, carports, overkappingen en tot slot de poorten, hekwerken en aanhangwagens in aluminium.

Vandaag de dag is Custafer een begrip op het gebied van metalen poorten en hekwerken, maar ook in het segment van de overkappingen en tuinkamers. Het unieke concept van eigen maatproductie tegen standaardprijzen laat de klant toe om op een marktconforme wijze zijn eigen uniek project te realiseren.